محل تبلیغات شما

آثار تاریخی دوران آهن و مس در شهرستان شازند كشف شد


اراك - كارشناس تحقیقات و باستانشناسی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی، از كشف آثارتاریخی مربوط به دوران آهن، مس و مفرغ در تپه قلعه سرسختی شهرستان شازند خبر داد.
اسماعیل شراهی روز یكشنبه در گفت و گوبا ایرنا افزود: پیكره های گلی، ظروف سفالی، اشیاء شمارشی ، ابزارهای سنگی و درفشاستخوانی درجریان عملیات لایه نگاری در تپه قلعه سرسختی شهرستان شازند به دست آمدهاست.

وی ادامه داد: معماریهای سنگی مربوطبه دوره اشكانی، عصر آهن و مفرغ و دیواره های چینه ای و خشتی از دیگر آثار كشف شدهدر این محوطه است

wxcj_280820_962.jpg

كارشناس تحقیقات و باستان شناسی ادارهكل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی یادآور شد: عملیات كاوش در اینتپه به سرپرستی كارشناسان باستان شناسی كشور غلام شیرزاده و غفور كاكا تا 10تیرماهسال جاری ادامه دارد.

شراهی اضافه كرد: این تپه از دوره هاینو سنگی تا دوره اشكانی فاصله زمانی هزاره ششم تا هزاره اول بعد از میلاد مسكونبوده است.

وی بیان كرد: تپه قلعه سرسختی شهرستانشازند به عنوان بانك اطلاعاتی دوران پیش از تاریخ ( قبل از اختراع خط) استان مركزیمطرح است و تمامی گستره فرهنگهای شكل گرفته در زاگراس مركزی ایران را نمایش می دهد.

سرسختی در بخش مركزی شهرستان شازند،یكی از مناطق بكر گردشگری و جاذبه های طبیعی استان مركزی است كه شامل دو روستایسرسختی علیا و سفلی است و در پهنه دشتی سرسبز و در بین دو رشته كوه شهباز و راسوندواقع شده است.

آثار به دست آمده از تپه تاریخیسرسختی نشان می دهد كه سفال های این تپه با سفال های جوراب در شش كیلومتری ملایر ،تپه گیان نهاوند و تپه گلدشت ساوه همخوان است

97ot_280822_323.jpg



سفال های برگرفته از این تپه دارایتنوع در نقوش هندسی، حیوانات شطرنجی ، خطوط تزئینی و خطوط موازی است.

مجموعه تپه تاریخی، آسیاب ها، جنگلهای بلوط و رسوم و باورهای منطقه، سرسختی را مستعد تبدیل شدن به قطب گردشگری كردهاست .

بقایای قلعه ویران شده مس در جنوبروستای سرسختی پایین، نشانگر پیشینه تاریخی این روستا است كه در یك كیلومتری جنوبغربی آن و در كنار یك رشته قنات به صورت تلی از خاك به چشم می خورد.

تپه مذكور در بین اهالی روستای سرسختیبه تپه مس شهرت دارد و بنای ویران شده در محوطه ای به قطر حدود 100 متر روی آنقرار گرفته كه از حفاری های پراكنده و ناشیانه سارقان اشیاء عتیقه در امان نبودهاست.

بقایای شكسته های ظروف سفالی و تكههای بدون لعاب این ظروف كه دارای خمیره قرمز آجری و پوشش نخودی است حكایت از قدمتاین قلعه دارد.

سفالینه به دست آمده از این منطقهشامل بشقاب ، كاسه، خمره و دیگ است و تعدادی سفال لعابدار آبی فیروزه ای و لاجورینیز در این مكان به چشم می خورد.

جنگل بلوط واقع شده روی تپه سرخ درجوار روستای سرسختی اینك به عنوان تنها ذخیره گاه جنگلی بلوط استان مركزی تحتحفاظت منابع طبیعی قرار دارد.

برگزاری آیین كلوخ اندازان ، یكی ازرسومات رایج و منحصر به فرد منطقه سرسختی است كه با حضور عامه مردم هر ساله در سهروز متوالی مانده به رمضان در دامن طبیعت توام با بازی های محلی و تفریحات متنوع وطبخ غذاهای سنتی برگزار می شود.

این آیین با هدف شكرانه نعمت هایخدادادی و آمادگی بیشتر برای حضور در میهمانی روزه داری برپا می شود و مردم روستابا انداختن كلوخ در رودخانه جوار محل زندگی خود از خداوند می خواهند كه توفیق روزهداری و عبادت خالصانه را در ماه مبارك رمضان به آنان عطا كند



به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ یکی از آثار باستانی و قدیمی که در  تپه سرسختی شازند کشف شده اسکلت کامل و دست نخورده مردی با قدمتی  هفت هزار و 500 سال است.


سرپرست گروه انتقال اسکلت اعزامی پژوهشکده حفاظت و مرمت سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به انتقال این اسکلت گفت: کار انتقال این اسکلت توسط پژوشکده حفاظت و مرمت کشور انجام شده است که قبل از آن کار انتقال مکشوفات خیابان مولوی تهران را به عهده داشته است.

4lf2_2169304.jpg



حمید فرهی با اشاره به ویژگی این اسکلت گفت: این اسکلت از شرایط خاصی مثل عمق زیاد و مکان محدود برخوردار است که کار انتقال آن را سخت کرده است.


وی اظهار کرد: بعد از کشف این اسکلت کار برش زدن و قالب زدن با گچ آن انجام شده و بعد به موزه چهار فصل اراک انتقال پیدا خواهد کرد.
فرهی تصریح کرد: بعد از انتقال این اسکلت قدیمی طی دو ماه آینده بعد از خشک شدن کار تثبیت استخوان و استحکام بخشی انجام خواهد شد که بعد از طراحی که روی آن انجام خواهد شد به نمایش گذاشته می شود.



یکی از اعضای انتقال اسکلت هم با بیان اینکه این اسکلت در لایه 6 متری از زمین کشف شده است، گفت: وسایل قابل توجهی از جمله لاک لاکپشت و یک سری وسایل سایش که مخصوص سایش غلات بوده است به دست آمده است.

فتح الله نیازی با اشاره به فرم این اسکلت افزود: فرمت این اسکلت به صورت چمباتمه ایی بوده است که احتمالا رو به آفتاب دفن شده است.
وی تصریح کرد: همچنین با توجه به اعتقاد گذشگان به زندگی پس از مرگ یک سری لوازم گرمایشی مانند اجاق به همراه آن پیدا شده است.

سرپرست تیم کاوش هم با اشاره به سالم ماندن اسکلت حتی دندان های آن، گفت: مهم ترین دلیلی که باعث سالم ماندن این اسکلت شده است عناصر خاک این تپه تاریخی می باشد.

غفور کاکا افزود: ویژگی مهم این خاک وجود آهک و اسید بسیار پایین و بالا بودن درصد نمک این خاک است که باعث از بین نرفتن اسکلت بعد از  هفت هزار و 500 سال شده است.

فرماندار شازند هم با اشاره به کشفیات باستانی شهرستان شازند، گفت: این شهرستان با توجه به ظرفیت های تاریخی باید بودجه ایی را برای احداث یک سایت موزه در نظر بگیرد.

میرزایی با اشاره به تپه باستانی سرسختی اظهار کرد: این تپه تاریخی ظرفیت تبدیل شدن به یک قطب گردشگری را برای جذب گردشگر دارد.

شایان ذکر است، روستای سرسختی علیای شازند از توابع استان مرکزی در ۳۵ کیلومتری اراک، ۱۸ کیلومتری شازند و شش کیلومتری آستانه واقع شد و جمعیت آن حدود ۹ هزار نفر است.
7njb_unnamed55.jpg

استاد علیرضا آستانه

حمام تاریخی حاج ربیع

پیست اسکی آستانه(پاکل)

های ,سرسختی ,اسکلت ,شازند ,انتقال ,استان ,این اسکلت ,این تپه ,اشاره به ,با اشاره ,شده است ,سرسختی شهرستان شازند ,قلعه سرسختی شهرستان ,میراث فرهنگی، صنایع ,باستان شناسی اداره

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

atoperiz kindhullverpa آموزش نرم افزار PDMS - E3D - به صورت مقدماتی و پیشرفته. unofingi آموزش جامع رانندگی عاشقانه ها خلوتگاه عاشقانه مجله آنلاین مطالب گوناگون همکلاسی